Rullgardiner Luxaflex

Luxaflex® rullgardiner är en modern klassiker som aldrig går ur modet. De strama, enkla linjerna passar alla hem och kan skapa kontrastfyllda uttryck i dina fönster eller tvärtom vara en diskret understrykning av stilen i ditt hem. Det är helt beroende på tycke och smak. Oavsett vad du tycker om, är rullgardinen din garanti för optimal avskärmning.

En rullgardin med din personliga prägel

Vår rullgardinskollektion bjuder på ett myller av vävar, och du väljer själv om gardinen ska stänga ute allt ljus, eller bara skärma av. Du väljer bland omkring 300 olika vävar och kan därför vara säker på att hitta precis det uttryck och funktionalitet som du är ute efter till ditt hem. Dessutom sätter du enkelt din personliga prägel när du kombinerar väv med val av underlist, dragknopp eller sidodrag.

Framtidens rullgardin

Nyheten Luxaflex® LiteRise® gör det enkelt och lätt att justera din rullgardin. Den klassiska fjädern och kulkedjan är ersatt med en smart steglös teknik som gör att du kan placera din rullgardin precis i den höjd du önskar. Det enda som skall till är ett litet drag i gardinens underlist, något som tar rullgardinen till en helt ny era! Se filmen här nedan.

Rullgardin ihop med panelgardiner

Luxaflex® rullgardiner kan utan problem kombineras med våra panelgardiner. Vävarna i de två gardintyperna väljs nämligen från samma kollektion.

En måttbeställd rullgardin

Är du nyfiken på vad det är som gör just Luxaflex® gardiner så unika och samtidigt få lite mer information om vad måttbeställda gardiner egentligen innebär för dig och dina fönster? Läs mer om måttbeställda och skräddarsydda gardiner här >>.

bkpam257681_40738_6358clareaalu_a1_5

bkpam257681_12112366vainicacrudo_6bkpam257681_13794480premiumverde

Rullgardiner Markisol

En modern klassiker
Denna klassiker bland solskydd har genomgått stora förändringar de senaste åren. Från att ha varit dold bakom sovrumsgardinen och endast verkat nattetid har den nu fått en framträdande roll i våra fönster. Ur estetisk synvinkel ramar den in fönstret likt en gardinkappa, men den har även en funktionell fördel då den kan skärma av solljuset på ett helt annat sätt.
Kulkedja, fjäder eller motor
I standardutförande är rullgardinen utrustad med vitt kulkedjedrag och matchande vägg/takbeslag. Till M28S finns möjligheten att istället väja färgade mekanismer samt beslag, och till flera modeller är kromad kulkedja i metall ett tillval.
För takfönster kan en fjädermekanism vara att föredra och våra fjädrar finns med eller utan stopp.
Vi har ett brett sortiment av motorer från välkända leverantörer.

Vävar med funktion och design

I vår kollektionspärm Rullgardiner Markisol finner du ett av marknadens bredaste vävsortiment. Du hittar allt från transparenta vävar med ett behagligt ljusgenomsläpp till mörkläggningsvävar, mönstrade, randiga och enfärgade.
Kollektionspärmen Rullgardiner Mairo bjuder på vävar med spännande och kreativa mönster från flera framstående svenska designers. Mairo är ett välkänt varumärke som designar och tillverkar produkter inom heminredning, vilket ger dig en unik möjlighet att kombinera solskyddet med Mairos övriga sortiment.

Tillbehör

I standardutförande tillverkas rullgardinen med en insydd aluminiumprofil i nederkant. För en personlig prägel kan du välja en synlig aluminiumprofil i anodiserat, vitt eller svart, eller en dekorlist i massivt trä, vitt eller svart.
Vi erbjuder också flera olika typer av fasonering.

Rullgardin i kassett och kåpa

Kassettens och kåpans främsta uppgift är att skydda rullgardinen från damm och annat slitage. Samtidigt får du en produkt som smälter in och ger ett professionellt intryck. Kassetten är helt täckt med löstagbar front medan kåpan är öppen i nederkant och baksida. För mindre rullgardiner har vi den diskreta B7 kassetten.